Неотразим коледен подарък

Вярвате ли че имате творчески талант? Чувствате ли, че сте си губили времето в часовете по рисуване в училище?

Повярвайте в своя талант, както са направили известни личности като Джони Деп, Джим Кери, Принц Чарлз и Силвестър Сталоун.

Това е една чудесна възможност да създадете неотразим подарък за коледните празници като сами нарисувате картина с  маслени бои върху платно, докато се наслаждавате на процеса на творчеството. С помоща  на ръководител ще научите как да използвате  необходимите материали, как да създадете картина чрез използването на основни техники и напътствие докато рисувате.

Опитайте нещо различно. Рисуването не е само за професионалистите. В развитите страни като Норвегия, Швеция и Щатите вярват че Свободното рисуване за възрастни е важна част от човешкото развитие.

В тези школи е доказано, че рисуването развива дясното полукълбо, намалява сериозността на ежедневието като увлича и успокоява мислите. Напълно забравяме стреса и сме погълнати от формите и цветовете, които изразяват радостни емоции. Това ни кара да се чувстваме по-уверени и по-щастливи.

Начин на обучение:

По време  на занятието използваме метода  сугестопедия, български метод на проф. Георги Лозанов, признат от Юнеско за най-добър метод за бързо усвояване на всякакъв вид знание и умение. Принципите на сугестопедията развиват творческите заложби на всеки участник, стимулират въображението и самостоятелната изява.

Темата на картината може да е по избор, като се насърчава творческото виждане и пресъздаване на идеята за рисунката, усещането което носи рисуването и удоволетворението от създадената творба. Накрая ще имате картина, която по нищо няма да се различава от професионална творба, без значение какво сте избрали да нарисувате и как сте го нарисували, защото творчеството е свобода.

Не е необходим никакъв предишен опит и познания. Творческият процес ни води към медитация по бърз и ефективен начин, който ни увлича и без да усетим мислите сякаш спират. Усещането е невероятно, носи пълна разтуха и психическа отмора. На някои хора им е трудно да започнат да рисуват, защото нямат визия и чувстват че нямат контрол над това което правят. Опитът показва, че неудобството е само докато положат първата мазка. Оттам всичко потича неусетно, превръща се в мощно предизвикателсво, а разбирането че имате пълен контрол да създавате така както на вас ви харесва е силно удоволетворяващо.

Рисуването е прост процес, който подкрепя естествените ни наклонности към създаване и осъзнаване.

Адрес:

Ателието, където ще се провеждат занятията се намира в самото сърце на София на улица Граф Игнатиев в близост до площад Славейков.

Какво ще получим:

В еднодневно занятие Вие ще нарисувате картина, която ще отнесете със себе си. Цената е 60лв. и включва платно с размер по избор 40х30см или 60х50см, материалите необходими за рисуване и ръководител. Получавате и бонус за подкрепа в творческия процес по желание кафе,  чай или  чаша вино придружени със сладки и бисквити.

Водещ:

Ваш ръководител в творческия процес ще бъде Даниела Панцерева, автор на редица изложби в Мексико, Гърция и България, художник по призвание,  превърнала рисуването в своя професия вече над 10 години. Тя има следдипломна квалификация по арт терапия от Държавният Университет в Мексико и е сертифициран йога инструктор от почти 5 години.

Запиши се: