Майсторски клас „Рисуване с акварел“

по метода Сугестопедия – курс за любители

Ако винаги сте искали да рисувате и ви харесват акварелните бои, това е чудесна възможност за вас. Методът Сугестопедия ви дава възможност в кратък период от време  да усвоите голямо количество теория и практика.  В само 4 занятия получавате майсторски опит в рисуването и рисуването с акварел.

В този курс ще научите всичко за акварела и как да го използвате лесно и ефективно, за да рисувате красиви картини дори и без да сте имали предишен опит. Ще се запознаете с материалите- какво ви е необходимо и как да го използвате; ще се запознаете с много ефективни техники на рисуване, ще научите да прилагате интересни методи и ще получите важни познания за рисуването, с които всяка ваша творба ще изглежда творчески и професионално.

Ако вече имате опит или сте се занимавали с рисуване, този курс ще подобри вашите умения и задълбочи познанията ви в тази насока. Методът по сугестопедия ефикасно се прилага в много сфери за придобиване на знания по бърз и приятен начин.

 

Запиши се

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Начин на плащане
По банков пътНа място


Банка FiBank

Iban Code: BG44FINV91501016486778

SWIFT Code: FINVBGSF

За въпроси: 0878 38 30 10.

Кога е следващият курс?

4 февруари /неделя/ от 10. 00 ч.

4 недели от 10.00 до 14.30 ч.

Къде ще се проведе курса?

Ателието, където ще се провеждат занятията се намира в идеален център,

на улица Граф Игнатиев 12, ет. 3, в близост до площад Славейков.

Програма

Програмата включва:

– Как да рисуваме с акварел –  широка гама познания за акварела и работата с него.

– Как да създадем красива и хармонична картина – теория за рисуването без която не можете.

– Как да рисуваме с акварел различни елементи и сюжети.

И всичко това поднесено по лесен начин за разбиране и усвояване.

Първа част – 20 януари

Използване на материали за рисуване с акварел, основни техники-мокро и сухо, стречинг на хартия, акварелни моливи и пастели, палитра – смесване на цветовете. Усет и теория в рисуването.

Как да рисуваме небе, облаци и вода.

Втора част – 27 януари

Основни правила при рисунка с акварел – от светло към тъмно, запазване на светлината, контраст. Важни правила в създаването на красива композиция. Цвят-топла и студена гама.

Как да рисуваме дървета и друга растителност.

Трета част – 3 февруари

Бялото в акварела. Използване на перспектива за повече реалистичност – въздушна и линейна перспектива. Прехвърляне на скица върху картина. Позициониране на светлина и сянка.

Как да рисуваме здания и къщи.

Четвърта част – 10 февруари

Подсилващи ефекти за по-красива картина и допълнителни материали.

Рисунка по свободно избрана тема.

Връчване на сертификат.

Начин на обучение

Повярвайте в своя талант, както са направили известни личности като Джони Деп, Джим Кери, Принц Чарлз и Силвестър Сталоун.

Опитайте нещо различно. Рисуването не е само за професионалистите. В развитите страни като Норвегия, Швеция и Щатите вярват че Свободното рисуване за възрастни е важна част от човешкото развитие.

В тези школи е доказано, че рисуването развива дясното полукълбо, намалява сериозността на ежедневието като увлича и успокоява мислите. Напълно забравяме стреса и сме погълнати от формите и цветовете, които изразяват радостни емоции. Това ни кара да се чувстваме по-уверени и по-щастливи.

По време  на занятието използваме метода  сугестопедия, български метод на проф. Георги Лозанов, признат от Юнеско за най-добър метод за бързо усвояване на всякакъв вид знание и умение. Принципите на сугестопедията развиват творческите заложби на всеки участник, стимулират въображението и самостоятелната изява.

Не е необходим никакъв предишен опит и познания. Творческият процес ни води към медитация по бърз и ефективен начин, който ни увлича и без да усетим мислите сякаш спират. Усещането е невероятно, носи пълна разтуха и психическа отмора. На някои хора им е трудно да започнат да рисуват, защото нямат визия и чувстват че нямат контрол над това което правят. Опитът показва, че неудобството е само докато положат първата мазка. Оттам всичко потича неусетно, превръща се в мощно предизвикателсво, а разбирането че имате пълен контрол да създавате така както на вас ви харесва е силно удовлетворяващо.

Водещ

Ваш ръководител в творческия процес ще бъде Даниела Панцерева, автор на редица изложби в Мексико, Гърция и България, художник по призвание,  превърнала рисуването в своя професия вече над 10 години. Тя има следдипломна квалификация по арт терапия от Държавният Университет в Мексико и е сертифициран йога инструктор от почти 5 години.

Нейни творби може да видите на http://www.daniart.bg/

Цена

220 лв с всички включени материали.

Всяко занятие включва 5 учебни часа, общо 20 часа за 4 посещения и необходимите материали.

В края на курса се получава Сертификат за успешно завършен курс.