Майсторски клас – Рисуване с маслени бои

по метода на сугестопедия – курс за любители

Ако винаги сте искали да рисувате и ви харесват маслените бои, това е чудесна възможност за вас. Методът на сугестопедия ви дава възможност в кратък период от време  да усвоите голямо количество знания.  В само 6 занятия получавате майсторски опит в рисуването с маслени бои.

В този курс ще научите всичко за маслените бои и как да ги използвате лесно и ефективно, за да рисувате красиви картини дори и без да сте имали предишен опит. Ще се запознаете с материалите- какво ви е необходимо и как да го използвате; ще се запознаете с много ефективни техники на рисуване, ще научите да прилагате интересни методи и ще получите важни познания за рисуването, с които всяка ваша творба ще изглежда творчески и професионално.

Ако вече имате опит или сте се занимавали с рисуване, този курс ще подобри вашите умения и задълбочи познанията ви в тази насока. Методът по сугестопедия ефикасно се прилага в много сфери за придобиване на знания по бърз и приятен начин.

Кликни и разгледай фейсбук страница с картини на участници в курсовете.

Кога е следващият курс?

Вечерен  курс 

11 – 20 юни

от 15.00ч. до 17:30ч. –  5 занятия по 3 учебни часа

Цена 330лв.

Всички включени материали!

Необходими са предварително записване и капаро.

Виж курсове с акварел

Запиши се

На телефон 0878 38 30 10 или онлайн:

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Вид курс (задължително)

Начин на плащане
По банков пътНа място

>

 

Банково плащане:

Банка FiBank

Iban Code: BG17FINV915010BGN0DWIF

SWIFT Code: FINVBGSF

 

 Виж картини на участници ТУК

Къде ще се проведе курса?

Ателието, където ще се провеждат занятията се намира в самото сърце на София на улица Граф Игнатиев 12, ет. 3 в Центъра по Сугестопедия Easy Way Suggestopedia в близост до площад Славейков.

 

Програма

Програмата на курса по рисуване с маслени бои включва:

– Как да рисуваме с маслени бои –  широка гама познания за маслените бои и работата с тях.

– Как да създадем красива и хармонична картина – теория за рисуването без която не можете.

– Как да рисуваме с маслени бои различни елементи и сюжети.

В края на курса се получава Сертификат за успешно завършен курс!

 

1-во ниво

 

18 март

Контраст в нощни пейзажи. Какво е контраст и как той създава дълбочина. Акрилна боя за подсилване на ефекта и даване дълбочина на картина с нощен пейзаж. Рисунка на нощен пейзаж – небе, луна, звезди.

25 март

Контраст в цветни пейзажи. Как да подсилим силата на цвета с помощта на акрилна боя. Хармонично вписване на обект в природен пейзаж. Рисунка на селски  пейзаж – пате, гъска или петел.

1 април

Как да изобразяваме далечина. Какво е въздушна и цветна перспектива. Топли и студени цветове и техния ефект в картината. Рисунка на планински пейзаж.

 

И всичко това поднесено по лесен начин за разбиране и усвояване!

 

Начин на обучение

Повярвайте в своя талант, както са направили известни личности като Джони Деп, Джим Кери, Принц Чарлз и Силвестър Сталоун.

Опитайте нещо различно. Рисуването не е само за професионалистите. В развитите страни като Норвегия, Швеция и Щатите вярват че Свободното рисуване за възрастни е важна част от човешкото развитие.

В тези школи е доказано, че рисуването развива дясното полукълбо, намалява сериозността на ежедневието като увлича и успокоява мислите. Напълно забравяме стреса и сме погълнати от формите и цветовете, които изразяват радостни емоции. Това ни кара да се чувстваме по-уверени и по-щастливи.

По време  на занятието използваме метода  сугестопедия, български метод на проф. Георги Лозанов, признат от Юнеско за най-добър метод за бързо усвояване на всякакъв вид знание и умение. Принципите на сугестопедията развиват творческите заложби на всеки участник, стимулират въображението и самостоятелната изява.

Не е необходим никакъв предишен опит и познания. Творческият процес ни води към медитация по бърз и ефективен начин, който ни увлича и без да усетим мислите сякаш спират. Усещането е невероятно, носи пълна разтуха и психическа отмора. На някои хора им е трудно да започнат да рисуват, защото нямат визия и чувстват че нямат контрол над това което правят. Опитът показва, че неудобството е само докато положат първата мазка. Оттам всичко потича неусетно, превръща се в мощно предизвикателсво, а разбирането че имате пълен контрол да създавате така както на вас ви харесва е силно удовлетворяващо.

Водещ

Ваш ръководител в творческия процес ще бъде Даниела Панцерева, автор на редица изложби в Мексико, Гърция и България, художник по призвание,  превърнала рисуването в своя професия вече над 10 години. Тя има следдипломна квалификация по арт терапия от Държавният Университет в Мексико и е сертифициран йога инструктор от почти 5 години.

Нейни творби може да видите на http://www.daniart.bg