Майсторски клас „Рисуване с акварел“

по метода Сугестопедия – курс за любители

Ако винаги сте искали да рисувате и ви харесват акварелните бои, това е чудесна възможност за вас. Методът Сугестопедия ви дава възможност в кратък период от време  да усвоите голямо количество теория и практика.  В само 6 занятия получавате майсторски опит в рисуването и рисуването с акварел.

В този курс ще научите всичко за акварела и как да го използвате лесно и ефективно, за да рисувате красиви картини дори и без да сте имали предишен опит. Ще се запознаете с материалите- какво ви е необходимо и как да го използвате; ще се запознаете с много ефективни техники на рисуване, ще научите да прилагате интересни методи и ще получите важни познания за рисуването, с които всяка ваша творба ще изглежда творчески и професионално.

Ако вече имате опит или сте се занимавали с рисуване, този курс ще подобри вашите умения и задълбочи познанията ви в тази насока. Методът по сугестопедия ефикасно се прилага в много сфери за придобиване на знания по бърз и приятен начин.

 

Кога е следващият курс?

Съботен курс

24 февруари -14 април – 4 съботи по 4 учебни часа.

10:00ч. – 13:30ч.

Цена 320лв. с всички включени материали.    

 

Дневен курс – Петък

10:30ч. – 14:00ч.

2 март – 23 март – 4 петъка по 4 учебни часа (30мин. почика)

Цена 320 лв. с всички включени материали.

 

Вечерен курс – Петък

17:30ч – 20:00ч.

23 февруари – 23 март – 5 петъка по 3 учебни часа (15мин. почивка)

Цена 290 лв. с всички включени материали.

Необходими са предварително записване и капаро.

Запиши се:

Телефон за записване: 0878 38 30 10

Онлайн записване:

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Вид курс
СедмиченУикенд

Начин на плащане
По банков пътНа място


 

Плащане по банков път:

Банка FiBank

Iban Code: BG17FINV915010BG0DWIF

SWIFT Code: FINVBGSF

 

Къде ще се проведе курса?

Ателието, където ще се провеждат занятията се намира в идеален център, на улица Граф Игнатиев 12, ет. 3, в близост до площад Славейков.

Програма

Програмата включва:

– Как да рисуваме с акварел –  широка гама познания за акварела и работата с него.

– Как да създадем красива и хармонична картина – теория за рисуването без която не можете.

– Как да рисуваме с акварел различни елементи и сюжети.

И всичко това поднесено по лесен начин за разбиране и усвояване.

В края се получава Сертификат за успешно завършен курс!

 

 

Петък 17:30ч.-20:00ч.

23 февруари

Цветна динамика в картината. Аналогични и допълващи се цветове. Изсветляване и потъмняване на цвят. Как да рисуваме небе и облаци. Рисуваме ефектен градски пейзаж.

2 март

Смесване на цветовете. Хармоничният подбор на цветовете създава красива картина – да се научим да създаваме точен цвят.  Как да рисуваме дървета и друга растителност.

9 март

Топла и студена гама. Какво е цветна и въздушна перспектива и как тя създава дълбочина. Детайл в обектите. Рисуваме природен пейзаж с отдалечени хълмове и близки обекти.

16 март

Позициониране на светлина и сянка. Какво е светосянка и хвърлена сянка. Запазване на светлината и контраст. Рисуваме обекти с контраст и обекти със сянка.

23 март

Как да създаваме различна текстура в акварела – интересни похвати за идейни картини. Рисуваме абстрактни идеи. Връчване на сертификат.

 

 

Начин на обучение

Повярвайте в своя талант, както са направили известни личности като Джони Деп, Джим Кери, Принц Чарлз и Силвестър Сталоун.

Опитайте нещо различно. Рисуването не е само за професионалистите. В развитите страни като Норвегия, Швеция и Щатите вярват че Свободното рисуване за възрастни е важна част от човешкото развитие.

В тези школи е доказано, че рисуването развива дясното полукълбо, намалява сериозността на ежедневието като увлича и успокоява мислите. Напълно забравяме стреса и сме погълнати от формите и цветовете, които изразяват радостни емоции. Това ни кара да се чувстваме по-уверени и по-щастливи.

По време  на занятието използваме метода  сугестопедия, български метод на проф. Георги Лозанов, признат от Юнеско за най-добър метод за бързо усвояване на всякакъв вид знание и умение. Принципите на сугестопедията развиват творческите заложби на всеки участник, стимулират въображението и самостоятелната изява.

Не е необходим никакъв предишен опит и познания. Творческият процес ни води към медитация по бърз и ефективен начин, който ни увлича и без да усетим мислите сякаш спират. Усещането е невероятно, носи пълна разтуха и психическа отмора. На някои хора им е трудно да започнат да рисуват, защото нямат визия и чувстват че нямат контрол над това което правят. Опитът показва, че неудобството е само докато положат първата мазка. Оттам всичко потича неусетно, превръща се в мощно предизвикателсво, а разбирането, че имате пълен контрол да създавате така, както на вас ви харесва е силно удовлетворяващо.

Водещ

Ваш ръководител в творческия процес ще бъде Даниела Панцерева, автор на редица изложби в Мексико, Гърция и България, художник по призвание,  превърнала рисуването в своя професия вече над 10 години. Тя има следдипломна квалификация по арт терапия от Държавният Университет в Мексико и е сертифициран йога инструктор от почти 5 години.

Нейни творби може да видите на http://www.daniart.bg