08 апр.

10% отстъпка от цената до края на април

Сугестопедично лятно училище – подарете на децата си едно магично лято във вълшебен свят с английски, математика и рисуване

Сугестопедичното лятно училище „Весело Лято“ е изцяло базирано на Сугестопедията. Методът е световно признат от ЮНЕСКО и се използва за бърз, лесен  и ненатоварващ начин за усвояване на различни учебни предмети. Мотивацията за учене е естествена, спонтанна и несъзнателна. Равносилна е на естествената жажда за информация при условия на игра и детски приказки.

Сугестопедичното лятно училище е полудневно и се състои от три модула. Първият ни модул е магичен английски, в който децата се озовават в нов свят с приказни герои, които говорят чуждият език. С тях децата пеят, танцуват, играят различни игри, слушат класическа музика и най-накрая проговарят неусетно английски свободно, като че ли на игра. Акцентът пада върху развиването на способностите за говорене и разбиране, като целта е това да стане неусетно за децата и в процеса те да научават с удоволствие и интерес, без да осъзнават, че учат. Подходящо е за децата в предучилищна възраст и първи клас, тъй като сугестопедичното лятно училище ще ги подготви за материала в училище и ще им е по- лесно с подготовката на домашните. 8-10 годишните, които вече са натрупали определени знания ще успеят да „подредят“ вече наученото, да си припомнят много думички и да научат нови, ще се почувстват по-уверени и ще се справят с предстоящите тестове по английски по-успешно. При всички деца лятното сугестопедично училище ще донесе повече увереност, любов към езика и прекрасни емоции в продължение на месец.

Вторият модул в лятното училище също е Сугестопедичен и е ориентирам към математиката. Уроците са съобразени с възрастта на учениците. Подготовката набляга на развитието на логическото мислене, въображението и творческото изначало, съчетани с логиката. Децата изучават пространствени представи и геометрия под формата на игра. Учат се на броене, събиране и изваждане, като всичко е практически показано с много нагледни материали. Създава се трайна положителна нагласа към материята и  се разгръща потенциала на децата. Уроците протичат във ведра и радостна среда, колективни игри и индивидуални оригами. Продължителността на ден в сугестопедичното лятно училище е същата като при английският –  2 учебни часа.

Третият модул е рисуане, като изкуството е неизменна част от Сугестопедичната методика. То развива въображението на децата и им помага да възприемат материала по-бързо и неусетно. Рисуването е определено за следобедните часове и е обвързано с изучаваният материал по другите предмети с цел да се постигне цялостност в обучението, характерно за метода Сугестопедия.

Виж ПРОГРАМА на Сугестопедично лятно училище.