Искате ли да учите английски по НЕобикновен начин 🙂

Защо да се запишете ТОЧНО на този курс?

 • курсът е изключително подходящ за много заети хора, защото спестява време – един месец интензивен курс се равнява на месеци посещаване на стандартен езиков курс;
 • знанията са трайни;
 • фокусът е върху най-важното за ежедневната комуникация при общуване с англоговорящи;
 • няма домашни и дълги граматически обяснения;
 • разчупвате обичайното си ежедневие и опитвате нови неща – актьорстване, пеене, танцуване, играене на различни интересни игри;
 • наред с езиковите умения развивате умения за говорене пред хора, да разказвате истории, отпускате се да говорите чужд език с непознати;
 • учите и се забавлявате едновременно 🙂

Какво се постига в края на курса?

 • говорите без да се замисляте за граматика;
 • не си „превеждате“ от български на английски – точните думи се появяват точно, когато ви трябват;
 • разбирането при слушане се увеличава до 10 пъти;
 • преодолявате притеснението да говорите на английски с непознати, по телефона;

Какъв е учебника и за какво ще учим?

 • Учебникът се нарича „сценарий“ и е написан от главния ни преподавател Галина Копчева.
 • Темите са изключително интересни и обхващат зодиакалните знаци,  планетите, космоса, интервю за работа, как да говорим за личностните характеристики, словообразуване и други.
 • От граматиката се изучават в кои ситуации да използваме сегашно просто, сегашно продължително, минало просто, сегашно перфектно време, сегашно продължително за бъдещето, бъдеще с „will“, бъдеще с „going to“ и как да ги използваме комбинирано. Учим се как да ги използваме в съобщителни изречения, как да задаваме въпроси с тях. Имаме тема за модалните глаголи, тема с идиоматични изрази, също с фразеологични глаголи.
 • Всичко се случва под формата на игра, с кратки обяснения, без задълбочаване в граматическите правила.
 • Развиват се умения за водене на свободен разговор по различни теми.

Водещ на курса

Галина Копчева е специалист – филолог по английски език с диплома от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и следдипломна квалификация (сертификат № 969/2011г.)  по метода Сугестопедия при проф. д-р Георги Лозанов, създател на метода. 

Въпреки, че Галина е завършила образованието си едва преди 10 години, тя вече има богат педагогически опит от над 12 години в преподаването на възрастни и деца, написала е 2 учебника:

 • Учебник за средно ниво – ниво B1 – The Story of the Buttons
 • Учебник за напреднали – ниво В2 – New Life

От 2011 г. активно се занимава с метода Сугестопедия и разработва учебници и материали и е създател на център EASY WAY през 2012 г.

За Галина работата й е сбъдната мечта и гордост, че работи активно с български метод, дело на български учен.

Какво е Easy Way?

 • Езиков център Easy Way е един от първите Сугестопедични центрове в България и е създаден през 2012 г. от  преки ученици  на проф. Лозанов, авторът на метода.
 • през 7-те години, в които центърът работи, е организирал над 100 сугестопедични курсове по английски език с над 1000 доволни курсисти;
 • организирали сме обучението в 4 нива от А1 до В2 ниво с учебни материали, разработени според принципите на метода;

*Входящото ниво на желаещите се предполага да бъде А2-В1 ниво по стандартната европейска езикова рамка; ако не сте сигурни дали този курс е подходящ за Вас езиков център Easy Way организира безплатни срещи за определяне на ниво. Само се обадете на тел. 0899/ 521 504 и си запазете час за среща.

Каквооо е метода Сугестопедия??

 • в този курс се прилагат принципите на българския метод за учене на чужди езици Сугестопедия;
 • български метод, дело на проф. д-р Лозанов (прочети повече);
 • обявен от ЮНЕСКО още през 70-те години за най-лесен начин за учене без напрежение;

Учениците на Галина разказват:

 

Мими Иванова, певица, в интервю за 24 часа:

„Бях чула от Развигор за разработената система от д-р Лозанов и че по нея навремето учела Людмила Живкова. Но сега явно методът е усъвременен – не е да легнеш и да ти пуснат музика в слушалките и да ти говорят, както се смяташе едно време“, казва Мими Иванова.

Ние не учим, избягваме тази дума. Все едно снимаме филм. Не използваме и думата преподавател. Той е режисьорът, ние сме актьорите, които той е наел във филма. Имаме учебник, но го наричаме сценарий. Той е написан като книга и в него има една история с начало и край“, обяснява Мими Иванова.

Важна особеност е, че на този курс предимството е да те научи да говориш, а не да пишеш. И друга подробност е съществена – колко е коефициентът на полезно действие. Все още изследване на КПД-то не е правено, но със сигурност е над 90%, защото толкова от участниците в края на курса започват да говорят.

Предлагат се различни нива – за начинаещи, средно ниво и напреднали. Ходи се по 3-4 часа на ден от понеделник до петък, има курсове и през уикендите. Кой за кое ниво е, показва кратък предварителен тест по граматика, през който всеки минава, преди да се запише. След него „режисьорите“ преценяват кой в коя група трябва да отиде, за да са на приблизително еднакво ниво в началото.

Виолета Проданова:

„Най-важното, което научих от сугестопедичния курс по английски език е да се освободя от напрежението и стреса, които винаги съм изпитвала при общуването с англоговорящи. Ползата при мен беше свързана с „падането на бариерата“ при разговорите с други хора. Успях да си преговоря знанията, които имам, както граматически, така и лексикално и си обогатих речника. За мен най-важното е, че в мен се породи желание да продължа да уча езика и да го доразвивам . Ученето на език се превърна от бреме в удоволствие. Със сигурност бих се записала на следващо ниво на сугестопедичен курс и горещо препоръчвам курса на близки и познати, тъй като ученето на езика е свързано с много забавления, игри, смях, песни, танци и откъсване от монотонното ежедневие“.

Христо Тодоров:

След курса по сугестопедичен английски започнах да се изразявам по-свободно, разбрах, че не е необходимо да използвам сложни словесни конструкции и с осъзната свобода започнах да си служа с по-разговорни изрази. Задълбочих вникването си в построяването на английски фрази. Припомних си времената, отпадна „съпротивата ми“ към идиомите. Прекрасно съчетание между класическата музика, игра и учене. По време на курса се запознах с част от собствените ми блокажи, познавайки ги вече се опитах да ги отстраня – свободното изразяване, без притеснение. Отпадна съпротивата ми към „нелогичните“ за мен идиоми и словосъчетания.“

Светослава Красимирова:

„От този курс научих много неща. Благодарение на него се отпуснах да говоря без да се притеснявам дали ще объркам някоя дума. Усвоих голяма част от граматиката, обогатих се лексикално. След този курс мисля, че традиционните курсове не си заслужават. Благодарение на сугестопедията учих английски докато се забавлявах. По време на курса граматиката ми стана по-лесна, научих много нови думи, изрази, песни и научих как да запомням по-лесно нещата. Ще се запиша на следващото ниво и очаквам надграждане на знанията. Много е забавно да се учи по този начин. Много е отпускащо.“

Сава Димитров:

„За да говориш по-лесно трябва да се отпуснеш в правилната компания и по правилния начин. Смятам, че в този курс това се получава. До момента не съм говорил толкова много. Искам да запиша следващото ниво, защото времето по време на курса минава неусетно, без напрежение и е интересно. Очаквам още повече да се отпусна с говоренето.“

НОЕМВРИ

1. Английски за средно напреднали – New Life

Седмичен курс   вторник, сряда и петък

12 ноември /понеделник/ – 13 декември         9.30 – 13.00 ч.

 Цена: 550 лв.

2. Английски за средно напреднали – New Life

Уикенд курс   събота и неделя

23 ноември /понеделник/ – 15 декември         10.00 – 16.00 ч.

 Цена: 550 лв.

 Адресът на център Easy Way:

ул. Граф Игнатиев 12, етаж 3.

Запази си място за курс по английски:

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Вашият телефон (задължително)

Избери курс

1. Английски за начинаещи (ниво А1) – вторник, сряда и четвъртък, от 14.00 до 18.00 – от 17 март

2. Английски за начинаещи (ниво А1) – вторник, сряда и четвъртък, от 9.30 до 13.30 – от 10 март

3. Английски за второ ниво (ниво А2) – , от 10.00 до 16.30 ч. – от 7 март


Начин на плащане
По банков пътНа място


За плащане по банков път:

„ИзиЛърнинг И Ес Ел“ ЕООД

IBAN BG57RZBB91551003578118

Банка Райфайзен

За въпроси и повече информация тел. 0899/ 521 504;