Сугестопедичен център Easy Way

EASY WAY център е създаден през 2012 г. и е един от първите Сугестопедични центрове в страната. Създаден е от преки ученици на създателя на метода Сугестопедия, Проф. Д-р Лозанов и следва стриктно идеите и принципите, заложени в науката и делото му.

Преподавателите в EASY WAY работят по оригиналната методика и развиват метода, за да бъде актуален към съвремието и спефициките на съвременните курсисти. Те разработват обучения, материали и учебници, по който се е работил в Националния Институт по Сугестология.

Приятели, за всички нас това не е просто работа, а призвание! Ние работим от цялото си сърце и резултатите са налице!

Център Esy Way в Медиите

БНТ Новините:

Мими Иванова, певица, в интервю за 24 часа:

„Бях чула от Развигор за разработената система от д-р Лозанов и че по нея навремето учела Людмила Живкова. Но сега явно методът е усъвременен – не е да легнеш и да ти пуснат музика в слушалките и да ти говорят, както се смяташе едно време“, казва Мими Иванова.

Ние не учим, избягваме тази дума. Все едно снимаме филм. Не използваме и думата преподавател. Той е режисьорът, ние сме актьорите, които той е наел във филма. Имаме учебник, но го наричаме сценарий. Той е написан като книга и в него има една история с начало и край“, обяснява Мими Иванова.

Важна особеност е, че на този курс предимството е да те научи да говориш, а не да пишеш. И друга подробност е съществена – колко е коефициентът на полезно действие. Все още изследване на КПД-то не е правено, но със сигурност е над 90%, защото толкова от участниците в края на курса започват да говорят.

Предлагат се различни нива – за начинаещи, средно ниво и напреднали. Ходи се по 3-4 часа на ден от понеделник до петък, има курсове и през уикендите. Кой за кое ниво е, показва кратък предварителен тест по граматика, през който всеки минава, преди да се запише. След него „режисьорите“ преценяват кой в коя група трябва да отиде, за да са на приблизително еднакво ниво в началото.

 

За 9-те си години, през които центърът работи обучение са преминали над 1000 курсисти, от начинаещи (А1) до напреднали (В2).

СНИМКИ ОТ УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК.

Учениците разказват:

Виолета Проданова:

„Най-важното, което научих от сугестопедичния курс по английски език е да се освободя от напрежението и стреса, които винаги съм изпитвала при общуването с англоговорящи. Ползата при мен беше свързана с „падането на бариерата“ при разговорите с други хора. Успях да си преговоря знанията, които имам, както граматически, така и лексикално и си обогатих речника. За мен най-важното е, че в мен се породи желание да продължа да уча езика и да го доразвивам . Ученето на език се превърна от бреме в удоволствие. Със сигурност бих се записала на следващо ниво на сугестопедичен курс и горещо препоръчвам курса на близки и познати, тъй като ученето на езика е свързано с много забавления, игри, смях, песни, танци и откъсване от монотонното ежедневие“.

Христо Тодоров:

След курса по сугестопедичен английски започнах да се изразявам по-свободно, разбрах, че не е необходимо да използвам сложни словесни конструкции и с осъзната свобода започнах да си служа с по-разговорни изрази. Задълбочих вникването си в построяването на английски фрази. Припомних си времената, отпадна „съпротивата ми“ към идиомите. Прекрасно съчетание между класическата музика, игра и учене. По време на курса се запознах с част от собствените ми блокажи, познавайки ги вече се опитах да ги отстраня – свободното изразяване, без притеснение. Отпадна съпротивата ми към „нелогичните“ за мен идиоми и словосъчетания.“

Светослава Красимирова:

„От този курс научих много неща. Благодарение на него се отпуснах да говоря без да се притеснявам дали ще объркам някоя дума. Усвоих голяма част от граматиката, обогатих се лексикално. След този курс мисля, че традиционните курсове не си заслужават. Благодарение на сугестопедията учих английски докато се забавлявах. По време на курса граматиката ми стана по-лесна, научих много нови думи, изрази, песни и научих как да запомням по-лесно нещата. Ще се запиша на следващото ниво и очаквам надграждане на знанията. Много е забавно да се учи по този начин. Много е отпускащо.“

Сава Димитров:

„За да говориш по-лесно трябва да се отпуснеш в правилната компания и по правилния начин. Смятам, че в този курс това се получава. До момента не съм говорил толкова много. Искам да запиша следващото ниво, защото времето по време на курса минава неусетно, без напрежение и е интересно. Очаквам още повече да се отпусна с говоренето.“

Адрес: ул. Граф Игнатиев 12, етаж 3, до пл. Гарибалди

Център по Сугестопедия

Easy Way Suggestopedia Center

0899 521 504

office@suggestopediaen.com
София 1000
ул. Граф Игнатиев 12, ет. 3